Wandelen, fietsen en lopen

* WANDELEN kan in de vele natuurgebieden die Lokeren rijk is

* Op deze pagina kan u wandel- en fietsroutes downloaden voor de GPS

STROOMOPWAARTS Wandelen langs Waterlopen - Durme

* Onze wandelfolders doorbladeren kan u hier 

CVN-natuurpunt organiseert het hele jaar door wandelingen onder begeleiding van gediplomeerde natuurgidsen. Zo kan je de Daknamse Meersen en de Linie in Eksaarde eens vanuit een ander standpunt bekijken. De data vind je in deze lijst.

De VZW Durme organiseert op regelmatige basis wandelingen in het natuurreservaat Molsbroek, deze zijn terug te vinden op de site www.vzwdurme.be.

 

*MTB-ROUTES DURMEVALLEIROUTE LOKEREN

In Lokeren vind je 3 bewegwijzerde mountainbikeroutes. Zowel de groene lus (29 km), de blauwe lus (43 km) als de rode lus (51 km) vertrekken op de Durmedijk recht tegenover de parking van het atletiekterrein en zwembad, Sportlaan 2. De routes zijn ideaal voor elke mountainbiker. Zowel de recreatieve fietser als de meer geoefende biker komt aan zijn trekken. Er is voldoende afwisseling tussen lange single tracks, mooie bospaden en hobbelige veldwegels. De 2 technische zones zorgen er voor dat er ook voldoende uitdaging is voor de meer ervaren mountainbiker. De routes lopen over het volledige grondgebied van Lokeren. De prachtige liniewegels in het noorden en de uitgestrekte weidelanden in het zuiden, alles komt aan bod. En ook de mooie boorden van de Durme zijn nooit ver weg.

Er zijn flyers beschikbaar met de nodige uitleg over de routes bij de Dienst Sport en Jeugd, maar je kan de routes ook downloaden via de website van Sport Vlaanderen.

Geniet van de rit, maar wees steeds respectvol voor de natuur en de andere weggebruikers!

Info: Sportdienst, Sportlaan 6, 09 235 31 13, sportdienst@lokeren.be en
Infopunt Toerisme, Markt 2, 09 235 31 05,toerisme@lokeren.be


Link naar de loopomlopen Lokeren : http://bit.ly/2jM5PUh
Link naar kaartje Fit-O-Meter Lokeren : http://bit.ly/2iPtH53

 


* IN HET WIEL VAN URBANUS: rondje fietsplezier met het hele gezin!
De speels bewegwijzerde gezinsfietsroute loopt 30 km over de groene fietswegen van het Fietsroutenetwerk Waasland. Af en toe wordt er een ommetje gemaakt om meer te weten te komen over onze schalkse stripheld. Je maakt onderweg ook kennis met de inspiratieplaatsjes van tekenaar Willy Linthout, geboren en getogen Lokeraar. 
In het wiel van Urbanus doet de vele mooie plaatsjes aan die ook Urbanus in zijn 133ste strip Lokerse Paardenworsten konden bekoren. Grappige bordjes wijzen je de weg. Aandachtige Urbanusstripfanaten komen onderweg verscheidene locaties - en wie weet ook wel enkele dorpsfiguren - tegen die ze zeker zullen herkennen uit de stripreeks.
Je kan de fietskaart In het wiel van Urbanus gratis afhalen bij het Infopunt Toerisme, Markt 2, Lokeren. Of downloaden op: https://www.toerismewaasland.be/nl/het-wiel-van-urbanus-fietsroute

* FIETSKNOOPPUNTENNETWERK
Nieuw vanaf 1 juli 2008 is het fietsknooppuntennetwerk in het Waasland een feit. Het is een geniaal en eenvoudig systeem. Alle rustige en veilige baantjes zijn door Toerisme Oost-Vlaanderen op een kaart gezet. De kruispunten waar deze baantjes kruisen zijn de knooppunten. Wegwijzers tonen de weg van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Op die manier stippel je zelf je tocht uit. 

De kilometeraanduidingen zijn handig om de lengte in te schatten. Starten kan je in principe overal. De kaart is te verkrijgen aan 6 euro.

* BEWEGWIJZERDE FIETSROUTES
Ontdek al fietsend het land van Reynaert de Vos. Er bestaan meerdere bewegwijzerde fietsroutes o.a. in de sporen van Reynaert de Vos. Van elke route kan een kleurenbrochure bekomen worden met duidelijke kaart en beschrijving van het traject en de toeristische bezienswaardigheden bij het Infopunt Toerisme.

Bewegwijzerde fietsroutes door Lokeren:

• De Ledebeekroute

• De Canteclaerroute (42 km) biedt u de gelegenheid om het centrum van het Land van Waas te ontdekken of te herontdekken. U start in Stekene, fietst langs Daknam en Eksaarde en eindigt met de Moervaart die u terugbrengt over Klein-Sinaai naar de dorpskern van Stekene.

Fietsverhuur
Klik hier.* TOEREN MET DE VESPA

Op zoek naar een actieve unieke belevenis met vrienden, collega’s of familie?

Ga dan voor een Vespa-toer in het Waasland! Samen met een begeleider-gids tuf je op een trendy Vespa (type Primavera 50cc) langs rustige wegjes en pittoreske dorpjes.

Je rijdt aan maximum 45/km per uur. Bij de start krijg je een rij-initiatie en tijdens de tocht hou je enkele keren halt op een bijzondere locatie. Natuurlijk is er een stop in een gezellig cafeetje of koffiehuis om daarna de toer verder te zetten naar onze startplaats, Lokeren.

Namiddagarrangement van 14 tot 18 uur alle dagen van 31 maart tot 31 oktober

Minimum 10, maximum 24 deelnemers. Er zijn 12 Vespa's ter beschikking. 

Prijs: 52 euro, inbegrepen

Huur Vespa, rij-initiatie, ervaren begeleiding – toeristische gids, veiligheidshelm, verzekering en brandstof. Heb je interesse in een wijndegustatie of cateringformule na de Vesparit?
Neem dan contact op met Juul Lobbestael bij http://www.giuliosbarn.com

Je kan dit groepsbezoek reserveren door een mailtje te sturen naar groepsbezoeken@lokeren.be (Toerisme Lokeren). 

 

Infopunt Toerisme

Contact

Markt 2, 9160 Lokeren
09 235 31 05
toerisme@lokeren.be

Locatie

Openingsuren

Deze dienst is momenteel open

Maandag:

8:00
21:00
10:00-12:00
14:00-17:00

Dinsdag:

8:00
21:00
14:00-17:00

Woensdag:

8:00
21:00
10:00-12:00
14:00-17:00

Donderdag:

8:00
21:00
14:00-17:00

Vrijdag:

8:00
21:00
10:00-12:00
14:00-17:00

Zaterdag:

8:00
21:00
10:00-12:00

Zondag:

Gesloten