Thema Ondernemen

Ondernemen
⤷ Landbouw (Ondernemen) Middenstand en horeca Vergunningen Werken (Ondernemen)


DIENST/PRODUCT

Cadeaucheque Fel Naturel

DIENST/PRODUCT

Industriepark E17/4

DIENST/PRODUCT

Lokerse Koopzondagen

Kom langs op de Lokerse Kerst Koopzondagen en laat je verwennen door onze lokale handelaars!

DIENST/PRODUCT

Korte keten-thuisverkoop

In Lokeren is de Korte keten-thuisverkoop een succes. Heel wat tuin- en landbouwers bieden hun producten aan op het erf: verser en beter voor het klimaat! 

DIENST/PRODUCT

LOKODA

Lokoda, de LOkerse KOopjesDAg, is de jaarlijkse braderij van de Lokerse horeca, middenstand en marktkramers. In het centrum van Lokeren vind je allerlei kraampjes terug. De horeca zet zijn terrasjes open en je kan genieten van de allereerste solden bij de Lokerse winkels. 

DIENST/PRODUCT

Starten in de horeca

Ben je van plan een eigen horecazaak te beginnen? Hier vind je alle informatie terug die je nodig hebt.

DIENST/PRODUCT

Jobbeurs Lokeren

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de regio? Of wil je eens kijken wat de Lokerse bedrijven voor hun werknemers te bieden hebben? Kom dan op zaterdag 7 september 2024 langs op de Lokerse Jobbeurs. Van 9 tot 13 uur organiseert de stad Lokeren samen met VDAB opnieuw deze jobbeurs in het Sport- en Jeugdcomplex. 

Op de Lokerse jobbeurs vind je meer dan 50 lokale bedrijven en...

DIENST/PRODUCT

Premie voor het planten en onderhouden van kleine landschapselementen

Elke burger die op grondgebied Lokeren voorziet in de aanleg en onderhoud van hoogstammige bomen, houtkanten, knotbomen, hagen, poelen…komt in aanmerking tot het verkrijgen van financiële compensatie ervan mits voldaan is aan de voorwaarden.

DIENST/PRODUCT

Plaatsen van een terras

DIENST/PRODUCT

Landbouwcompensatiefonds en schadecommissie

Elke burger of landbouwer die voorziet in de aanleg en onderhoud van hoogstammige bomen, houtkanten, knotbomen, hagen, poelen…. om in aanmerking tot het verkrijgen van financiële compensatie. Je vind het aanvraagformulier hier terug.

Land- en tuinbouwers kunnen bij de provincie terecht voor een gratis landschapsbedrijfsplan Landschapsintegratie (oost-vlaanderen.be)

DIENST/PRODUCT

Landbouwfolies recycleren

DIENST/PRODUCT

Slachtbewijs

DIENST/PRODUCT

Toegankelijkheidspremie

Aanvraag van een subsidie voor het beter toegankelijk maken van handelspanden voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen. 
LET OP: Onderaan dit formulier dient u enkele formulieren up te loaden. U kan deze best bij de hand nemen.

DIENST/PRODUCT

Straatmuzikant

Straatmuzikanten hebben een vergunning nodig als ze op straat muziek willen spelen. Bovendien mogen straatmuzikant niet eender waar op straat spelen.

DIENST/PRODUCT

Horeca pop-up beginnen

Wil je graag een horeca pop-up starten in Lokeren? Om jouw pop-up vergunning te krijgen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. We leggen hier uit hoe je jouw pop-up zaak kan starten. 

DIENST/PRODUCT

Afwijkingen wekelijkse rustdag

Alle handelaars die producten verkopen in rechtstreeks contact met de klant (kleinhandel)moeten zich houden aan de wet die sluitingsuren en een verplichte wekelijkse rustdag oplegt (met enkele uitzonderingen)

DIENST/PRODUCT

Vlaams Beschermingsmechanisme

Vlaamse ondernemingen getroffen door verstrengde coronamaatregelen (omzetdaling van minstens 60% of verplichte sluiting) kunnen hier het Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme aanvragen.

DIENST/PRODUCT

Terrasvergunning

DIENST/PRODUCT

Horecavergunning

DIENST/PRODUCT

Stedelijke subsidie voor handelspanden in de handelskern

De stad Lokeren stelt premies ter beschikking voor eigenaars en/of huurders van handelspanden in de handelskern die willen investeren in de uitstraling, verduurzaming en vergroening van hun handelspand. 

DIENST/PRODUCT

Het Starterspakket